30 Ekim 2014 Perşembe

Çocuk Şapkası Dikimi

Oğlumun kafasına göre şapka bulamayınca kendim dikmeye karar verdim.Yeni doğana göre neden şapka yok anlamışta değilim.Bir süre bandana taktım ama oda rahatsız etti.Sizlerede lazım olur diye adım adım paylaşmak istedim:)Öncelikle bebeğin baş çevresini ölçüp o ölçüden 5 cm fazlasını alıcaz.Dikiş payı ve şapkanın kafaya rahat olması için bolluk payı.Resimdeki yuvarlakları servis tabağı ve tencere kapağı kullanarak çizip kestim.İç kısımdaki yuvarlağın çapının aldığınız ölçüde olmanına dikkat edin.Mesela ölçünüz 45+5 fazlalık payı toplam yuvarlağın çevresi 50 cm olacak.Aynı ölçüde dikdörtgen parça kesiyoruz.Kareli kumaşı astar olarak kullandım. 



Sonra küçük yuvarlakla dikdörtgen parçayı birleştiriyoruz.(dikdörtgenin kenar dikişini kapattıktan sonra birleştiriyoruz.)Bu işlem önce kot kumaşa yapılır.

Makinaya çekiyoruz.

Sonra olarak büyük yuvarlağı birleştiriyoruz.

Aynı işlemleri astara da uyguluyoruz.

Astarla düz yüzleri birbirine bakacak şekilde tersten 1 cm dikiyoruz.

Resimdeki gibi.


Şapkayı çevirebilmek için 3-4 cm boşluk bırakılır.

Düz yüzüne çevrilir.Boşluk bırakılan kısım dikilir.Ben üzerinden spor dikişte attım.İsterseniz atmayada bilirsiniz.

Bitmiş hali.Fotoğrafı çekerken çok uğraştım ama  bulanık çıkmış.:( ben oğlum için diktim.İsterseniz çeşitli süslemelerle kızlarda kullanabilir.












2 yorum:

Unknown dedi ki...

dikiş dikmeyi çok istiyorum ama bilmiyorum makinem var ama ne hiç deneyimim yok siz yapın ben bakayım küçük kızlarıma ciciler dikebilsem ne güzel olurdu inşallah bir kurs fırsatı bulurum keyifle takip edebileceğim bir blog daha keşfetmemin mutluluğunu yaşıyorum sevgiler...

Nisa hobi dedi ki...

İnşallah.Bende dikişi seviyordum ama dikemiyordum.Kursa da gidecek vaktim yoktu.Üniversite iş hayatı derken hiç boşluk olmadı.Kızımın doğumundan sonra işi bırakınca dikiş kursuna gittim.Şimdi istediğimi dikebiliyorum.İnşallah sizde bir fırsat bulursunuz. Sevgiler:)