30 Ekim 2014 Perşembe

Anlatımlı Pileli Etek Dikimi






Kızım için okul eteği alacaktım ama baktımki fiyatlar çok yüksek.Bende kendim diktim.Eteğin fiyatı 30tl.Ben 11 tl ye mal ettim.Aradaki farka bakın:) 10 tl ye 50 cm kumaş aldım.1 tl gizli fermuar aldım.Resimdeki kızımın eski eteği ona baz alarak daha büyük diktim.Bu arada benim aldığım kumaşın kalitesi daha yüksek.Merak edenler için bursa kumaştan aldım.


Resimdeki gibi parçalara ayırdım.1 cm bile ziyan etmedim:)Kemer için 8 cm en 1 er cm katlama payı dersek geriye 6 cm kalır.onuda ikiye katlayınca 3 cm kemer elde ederiz.Resimde roba yazmışım kosaj olacak,korsaj için kime dikilecekse onun ölçüsüne göre yapmanız daha sağlıklı olcak.Kalan parçayı etek boyuna verdim.Kumaşın eni 150 cm.

Kemeri yukarıda anlattığın gibi katlayıp korsaja dikiyoruz.Kemerin dik durması için tela kullandım.

Kemerin yarısını dikiyoruz.Diğer yarısı fermuar takıldıktan sonra dikilecek. diktikten sonra korsajın alt kısmına pileleri teyel alıp dikiyoruz.


Gizli fermuarı dikiyoruz.
Kemerin üst dikisini atıyoruz.Ben kemeri önce iç kısımdam dikiyorum sonra resimdeki gibi dıştan dikiyorum.Bu şekilde görünen dikişi daha düzgün oluyor.Son olarak ilik ve düğme dikiyoruz.

pileleri dikkatlice ütülüyoruz.Eteğimiz hazır.Ben okul eteği yaptım.Aynı yöntemle farklı kumaşlarla ister yazlık ister kışlık etekler dikebilirsiniz:)


2 yorum:

Hande Erdede dedi ki...

maddi manevi avantajlı olmuş :) elinize sağlık

Nisa hobi dedi ki...

Teşekkür ederim handecim.Aynen öyle oldu:)